Skåne, Småland, Öland, Halland og Blekinge
Åbn pressemeddelelsen i din browser
                                                                   
Fokus på det nære i Sydsverige

Lokale specialiteter, miljøvenlige overnatningsmuligheder og meget andet er blandt de initiativer i Sydsverige, der har til formål at bidrage til at rejse med mere omtanke.
Åsnen
Destination Åsnen, med det unikke sø-øhav og Åsnen Nationalpark, er på Green Destinations 'Top 100’-liste over bæredygtige destinationer i verden. En anerkendt aftale, der kvalificerede Åsnen-området til at blive præsenteret på det internationale rejsewebsted for bæredygtig rejser Good Travel Guide. Begge har specialiseret sig i at fremhæve og samarbejde med destinationer rundt om i verden, der arbejder for grønnere turisme.

De bæredygtige initiativer i Åsnen kommer til udtryk på forskellige niveauer, både i det overordnede perspektiv og på virksomhedsniveau. Her er eksempler på soldrevet elektricitet, miljøvenlige oplevelser på cykel, til fods eller i kajak. I området er der også en vidunderlig blanding af gårdboder, der tilbyder lokalt producerede varer direkte fra producenten eller kaffesteder med hjemmebag fra lokalområdet. Der er også en naturvejledning, der hjælper besøgende med at opleve naturen bæredygtigt. Dette er således stedet, hvor du kan opleve stilhed, god plads og natur.
Eco by StrandNära
Eco by StrandNära på Øland tilbyder et naturskønt og miljøcertificeret økohotel i idylliske omgivelser et stenkast fra havet. I slutningen af 2020 vandt Eco by StrandNära 360° Eat Guide Nordic (i hotelkategorien), der som den første mad-guide tager højde for både bæredygtighed og gastronomi i deres vurderinger og anbefalinger. De nominerede i kategorien "udvider løbende deres viden om bæredygtighed og arbejder for at inspirere deres gæster til at handle med større indsigt og ansvar", lyder det fra dommerjuryen, der begrunder StrandNära som vindere, fordi de ”udover at være KRAV-certificeret på højeste niveau og driver egen økologisk gård udviser stærke færdigheder, når det kommer til bæredygtig madlavning”.
ARK56 & Nature by Andreas

Under navnet Under navnet ARK 56 er en række nye stier udviklet til udendørsoplevelser på lands og til vands med det formål at gøre naturlige og kulturelle miljøer tilgængelige langs Blekinges øhav med respekt for området og uden at gå på kompromis med naturens præmisser. Nonprofitorganisationen The Blekinge Archipelago Biosphere Reserve er udpeget af UNESCO til at bevare den unikke naturlige og kulturelle arv i området til nuværende såvel som fremtidige generationer. Organisationen engageres således i projekter med fokus på bæredygtig udvikling, og den er en del af og inspirerer til lokale løsninger for vigtige miljømæssige og sociale udfordringer.

Et netværk af over 50 virksomheder er inkluderet i ARK56, hvor 10 virksomheder har modtaget et bæredygtighedscertifikat for deres arbejde. Alle besøgende kan downloade ARK56-appen for at få adgang til digitale kort, afmærkede stier eller tip om guider, cykel- eller kajakudlejning eller indkvartering langs stierne. Under hensyntagen til menneskers og miljøets behov, økonomi og økologi samt anvendelse og bevarelse, kan biosfærereservatet fungere som rollemodel i bestræbelsen på at opnå en nødvendig bæredygtig omstilling af samfundet.

Nature by Andreas
Andreas er en naturguide med fokus på bæredygtige udendørsoplevelser i Blekinge øhav. For eksempel arrangerer han udendørs madlavning, hvor maden tilberedes over åben ild med økologiske ingredienser og et øhavstelt med glamping-tema ude i Blekinge øhav. Book efter anmodning med mindst 2 personer.


Steninge Kyststation
Steninge kyststation lige nord for Halmstad er Hallands første One Planet Plate-certificerede anlæg (WWF's certificeringssystem for klimavenlig mad og øget biodiversitet). Madlavningen er baseret på omsorg for naturen, og værtsparret Catharina og Per bruger derfor primært lokale råvarer og tilbereder vegetariske retter. Til morgenmaden bliver grøden tilmed serveret af verdensmesteren i grød.
Paulsson Paleo
Paulsson Paleo består af Cecilia, Catharina og Simon, der for nogle år siden forlod deres karriere i London for et enklere liv på en lille gård i Simlångsdalen i det indre Halland. Her arbejder de for at blive selvforsynende med kost, men også for at sprede viden om en sundere livsstil ved hjælp af stenalderkost, yoga og det at løbe barfodet i skoven.
Knystaforsen
For at undgå hamsterhjulet i København og få mere tid med familien flyttede parret Eva og Nicolai Tram på landet i Halland med deres børn for et par år siden. I et tidligere savværk har de nu åbnet en restaurant, hvor maden tilberedes over åben ild, og fødevarerne kommer fra lokale producenter og naturen omkring dem. Knystaforsen ligger ved en af Sydsveriges længste floder, Nissan, der bøjer sig fra Småland og løber ud i Kattegat ved Halmstad. Det var i øvrigt her grænsen engang for længe siden gik mellem Danmark og Sverige. Her fiskes der efter krebs mens svampe, bær og urter til teen findes i områderne omkring Rydöbruk. En del af filosofien er også, at Eva og Nicolai ønsker at have tid til at tale med alle deres gæster, hvorfor der kun lukkes et begrænset antal ind hver aften. ”Alle der kommer her, skal føle sig velkommen som gæster i vores hjem”, forklarer de.
Botildenborg
I Malmø ligger Botildenborg, som er en gård og et mødested, der gennem mad og kultur bidrager til social, økologisk og økonomisk bæredygtighed og skaber arbejde, viden og fællesskab.

Stadsbruk er en metode, som Botildenborg har udviklet for at bidrage til øget lokal og økologisk madproduktion i byen og med et ønske om at vise, udvikle og inspirere andre til at dyrke mad i byen. Metoden består af flere forskellige dele, der tilsammen skaber muligheder for øget lokal madproduktion. Ved at uddanne byer, jordejere og avlere har metoden spredt sig til flere steder både i Sverige og i Europa.

Botildenborg driver desuden Sveriges første inkubator for madproducenter i byen. Siden 2017 har 78 virksomheder deltaget i inkubatorprogrammet og herigennem modtaget hjælp til at udvikle deres virksomheder og bidrage med varer til de lokale restauranter. I samarbejde med Malmø by har Botildenborg desuden udviklet et langsigtet dyrkningsareal med 4 hektar jord, hvor avlere kan komme i gang efter at have gennemgået et inkubatorprogram. Blandt virksomheder der er gået videre og blevet etableret efter at have deltaget i programmet, kan nævnes Vegostan, Landet Oss og Gröna bruk.

Grundlæggerne af Landet Oss har desuden skabt det sociale netværk REKO-ringen, der via en Facebook-gruppe fungerer som en platform, hvor forbrugere kan koordinere handel direkte med producenterne og på den måde sortere dyre mellemled fra og forkorte leverandørkæden. De fleste virksomheder fra Botildenborgs inkubatorprogram er medlem af gruppen, hvor de koordinerer levering af varer direkte med forbrugeren og derigennem skaber en fantastisk mulighed for, at man som forbrugere kan møde sin lokale madproducent.

NYHEDER
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder HER
DOWNLOAD
Download pressemeddelelse som word-dokument HER
Download billeder HER
PRESSEKONTAKT

Lise Hvid Holm
Communications Manager

Atlantic Link
Strandvejen 125
2900 Hellerup

M: +45 2967 8903
E: lh@atlanticlink.net
www.atlanticlink.net
Atlantic Link
www.atlanticlink.net
If you wish to unsubscribe from press releases from Southern Sweden, please click here
If you wish to unsubscribe from other press releases from Atlantic Link, manage your subscriptions here.